Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 13/4/1992 Πρόκριση με Portsmouth στα πέναλτι (vid)

Σαν σήμερα: 13/4/1992 Πρόκριση με Portsmouth στα πέναλτι (vid)

Την πρόκριση στον Τελικό του Wembley θα έπαιρναν σαν σήμερα οι Reds με αντίπαλο την Portsmouth στο Villa Park, στον πρώτο ημιτελικό FA Cup που κρίθηκε στα πέναλτι.

Έχοντας έρθει ισόπαλοι μετά από 120 λεπτά παιχνιδιού στο Highbury οκτώ μέρες νωρίτερα, οι δύο μονομάχοι θα έλυναν τις διαφορές τους στο Villa Park για το ποιος θα πήγαινε στον Τελικό, οριστικά αυτή τη φορά καθώς σε περίπτωση ισοπαλίας, θα πήγαιναν στην διαδικασία των πέναλτι.

Το παιχνίδι μετά από τα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας αλλά και τα 30 της παράτασης, δεν είχε γκολ κι έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας», δηλαδή στα πέναλτι.

Πρώτοι κτύπησαν οι Pompey με τον Martin Kuhl να αστοχεί και τον John Barnes να γράφει το 1-0 για τους Κόκκινους. Kit Symons στη συνέχεια και 1-1, για να κάνει το 2-1 ο Ian Rush. Warren Neill στη συνέχεια με τον Bruce Grobbelaar να αποκρούει και τον Dean Saunders να γράφει το 3-1. Το τελευταίο πέναλτι που χτύπησαν οι Pompey ήταν και το μοιραίο καθώς αστόχησε ο John Beresford κι έτσι οι Reds πήραν το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στον πάγκο των Κόκκινων καθόταν ο Ronnie Moran, καθώς ο Graeme Souness ανάρρωνε από την πρόσφατη χειρουργική επέμβαση στην καρδιά του (τριπλό bypass).

Θεατές στο Villa Park εκείνο το βράδυ Δευτέρας, 40.077 και διαιτητής ο M. J. D. Bodenham.

Ακολουθούν φάσεις από την παράταση και τα πέναλτι εκείνου του ημιτελικού:

Σαν σήμερα: 13/4/1992 Πρόκριση με Portsmouth στα πέναλτι
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com